Skoči na vsebino
Domov » Projekt Herkules

Projekt Herkules

Projekt Herkules
Projekt Herkules

Projekt Herkules

Projekt Herkules

Prevod: Brane Čop
Zbirka: Najst
Žanr: znanstvenofantastični roman (mladinski)
Narodnost: nemška književnost

Obnova: Projekt Herkules

Zgodba se začne z Julio, ki je s plastičnimi lisicami zvezana na policijski postaji saj so jo policisti zalotili ob kraji podatkov iz love boxa. Najprej jo zaslišujejo nato pa pokličejo Baumanna.

Bauman ji pokaže kartico z navodili in odgovorom nato ji preda kartico. Julija s to kartico pobegne in najde Flexa. Skupaj odideta k prijatelju Mannu in mu povedala kaj se je zgodilo. Skupaj so nato šli v ulico kjer so se dobili z Baumannom in še enim policistom. Baumann je stopil bližje in jim zašepetal navodila. Dal jim je nek kontakt. Julija se je nato naslednji dan dobila s kontaktom ter se z njim začela poljubljati z njim. Med poljubljanjem pa so se prenašali podatki v njeno telesno omrežje nato pa sta šla vsak v eno smer.

Ko je Julija prišla domov je delila podatke z vsemi drugimi. Nato so se dobili s Baumannom, ki jim je dal ladybuga (to je bil USB ključ). Ko so ga pregledali so našli podatke o novi igri, dokumentarcu in o novi pesmi. Igro so nato začeli igrati. Igra se jim je predvajala v vidnem centru. Igrali so od večera do jutra. Ko se je Julija zbudila je mislila, da vidi duha vendar je bila samo svetloba, ki jo je videla na vsem kar je oddajalo elektro magnetno polje. Za tem so se šli skriti v kanalizacijo kjer je bilo zelo hrupno. Med tem pa je Baumann delal kot varnostnik v nakupovalnem središču kjer pa je videl starega prijatelja, ki mu je dal nalogo, da ukrade cigarete iz trgovine, ko sta bila še mlajša. Malo sta se pogovarjala nato pa je prijatelj odšel.

Ko je piratska trojica hodila po kanalizaciji je ugotovila, da se bodo malo stran od njih odvijal rave. Baumann pa je med tem ugotovil, da se trojica skriva v kanalizaciji. Zato je šel v Lichtenstein po načrte Berlinske kanalizacije. Pred hišo s podatki je bil parkiran kombi tehničarja. Baumann ga je počakal, da pride v avto po malico nato pa ga je udaril po nosu in mu vzel ključ. Vstopil je v stavbo in ukradel načrt za kanalizacijo. Medtem pa je šel Flex v lekarno po zdravila za glavobol ker jih je vse bolela glava.

Baumann je stal pred tipom v črnem in mu rekel: časa ti zmanjkuje. In mu pokazal kaj dobijo zgube in se nenadoma zbudil. Paula pa je med tem malo šla iz kanalizacije. Obiskala je očeta in nato videla Baumanna. Pri priči je zbežala nazaj v kanalizacijo. Odločili so se, da gredo na starodobni karneval z vrtiljaki, avtomobilčki itd. Nato pa so naleteli na tolpo katere vodja jim je grozil, Manno pa mu je nato zagrozil nazaj. Turk boysi so se nato predali in odšli. Baumann pa je okoli hodil z napravo, ki je zaznala kje je Julija bila. To pa jo je zaznal na mostu zraven mosta so bile cevi.

Baumann je vedel, da bojo tako kot vsi pirati tudi oni tam. Naslednji dan se je oblekel kot pirat in šel do vstopa v kanalizacijo. Pogledal je na načrt in videl kam mora. Splazil se je po cevi in zagledal Paulo ter se ji približeval z nožem v rokah. Podiral je vse pred sabo. Prišel je do nje in zamahnil z nožem ter se ustavil. Manno ga je ustrelil s stingrayom. Dobili so sporočila, da policija prihaja. Vsi so zbežali do cevi za pobeg. Nekateri pirati pa so zadržali policiste med tem ko so ostali zbežali. Vsem je uspelo zbežati razen Turky Boysom, ki so umrli v spopadu s policijo.

Obnova: Anej

Povej svojo izkušnjo.