Skoči na vsebino
Domov » stres

stres

adaptogeni

Kaj so adaptogeni

ashvaganda

Kaj so adaptogeni in katere poznamo?

Morda vam je izraz adaptogen popolnoma neznan, a ko boste prebirali tale prispevek, boste kaj kmalu ugotovili, da katerega med njimi poznate tudi vi in ga že uporabljate. Adaptogeni so morda nekoliko bolje ali zelo dobro poznani predvsem tistim osebam, ki jih na primer zanima alternativna medicina in vse, kar je povezano s tem področjem.

In kaj torej so adaptogeni? Zanje boste lahko našli kar nekaj definicij, a najbolj nazorna je ta, da so adaptogeni izjemne naravne snovi, rastline in izvlečki rastlin. Zanje je značilno, da lahko pomagajo vašemu telesu, da se prilagodi na najrazličnejše notranje in zunanje okoliščine. V nadaljevanju vam bomo zaupali še bolj podrobne naloge adaptogenov, zakaj so tako zelo posebni in kateri so najbolj znani adaptogeni.
Preberi več »Kaj so adaptogeni

Pohodnji čevlji Alpina

Kako izbrati pohodniške čevlje

Pohodnji čevlji Alpina

Kako izbrati pohodniške čevlje?

Hoja je osnovno človekovo gibanje, ki ima pozitivne učinke na naše zdravje in dobro počutje. Predstavlja pa tudi učinkovito sredstvo v boju proti stresu, ki ga je danes vse več tudi med mladimi. V Sloveniji je zelo priljubljeno pohodništvo, ki od posameznika ne zahteva veliko časa in denarja, saj je oprema dostopna na vsakem koraku. Pohodne ture se med seboj zelo razlikujejo, zato je potrebno opremo prilagoditi glede na zahtevnost ture. Na trgovskih policah imate možnost izbrati pohodne čevlje različnih modelov; od lažjih pohodnih čevljev pa vse do čevljev najboljših materialov za zahtevne ture v visokogorju.
Preberi več »Kako izbrati pohodniške čevlje