Skoči na vsebino
Domov » Menstrualna skodelica alternativa tamponom

Menstrualna skodelica alternativa tamponom

Menstrualna skodelica alternativa tamponom
Menstrualna skodelica alternativa tamponom

Obstaja več alternativ običajnim tamponom, na primer organski bombažni tamponi, penasti tamponi in bombažne blazinice za večkratno uporabo, ki vam lahko pomagajo omiliti nekatere od teh težav.

Vendar pa so menstrualne skodelice za večkratno uporabo najbolj zdrava možnost za izogibanje tem tveganjem. So hipoalergene medicinske silikonske skodelice, brez škodljivih kemikalij ali ohlapnih vlaken. Menstrualno skodelico vstavite v nožnico kot tampon, vendar jo v primerjavi s tamponom lahko nosite do 12 ur.

Menstrualne skodelice zbirajo in ne absorbirajo menstrualne tekočine, zato je vaše naravno ravnovesje zaščiteno. Ko je skodelica polna jo le izpraznite v stranišče, sperete in znova vstavite. Tako ni potrebno vsak mesec kupovati tamponov ali vložkov, in tako ne povzročate dodatnih odpadkov. Čeprav začetni stroški za nakup skodelice znašajo približno 40€, jo lahko uporabljate več let, če za njo skrbite.

Okoli nas je polno oglasov za običajne izdelke za menstrualno nego, vendar ti izdelki morda niso najbolj zdrava možnost za vaše telo in okolje. Obstaja več naravnih rešitev za vašo menstruacijo. Menstrualne skodelice se morda na začetku zdijo čudne, vendar le na začetku dokler ne preizkusite eno izmed skodelic.

Menstrualna skodelica lahko zelo dobro vpliva na vaše življenje.