Skoči na vsebino
Domov » Kamini na drva za vsak dom

Kamini na drva za vsak dom

Kamin na drva Soluna
Kamini na drva

Kamini na drva in peči na drva

Prostostoječi kamnini na drva

Vaš dom predstavlja predvsem mesto, kjer si želite primerno spočiti in sprostiti. Vse to pa je izjemno odvisno tudi od opreme in najrazličnejših naprav ter sistemov, ki jih nameščamo v dom. V slovenskih domovih je prisotnost kaminov kar pogosta. Vsekakor pa ločimo med številnimi vrstami kaminov.

Na trgu tako lahko izbirate med kamini na drva, kamini na pelete, kombiniranimi kamini ter termo kamini. Med zelo priljubljenimi modeli so tudi prostostoječi kamini na drva. Še posebej so priljubljeni v modernih domovih, kjer je poleg kakovosti izjemno pomemben tudi videz. Sicer pa se tudi prostostoječi kamini na drva odlikujejo po toplem in prijetnem ogrevanju doma. Taka izbira kamnina na drva je poceni in tudi za okolje nadvse prijazna odločitev.

Kamini na drva in njihove vrste

Prostostoječi kamini na drva sodijo v kategorijo kaminov na drva. Znotraj te skupine poznamo še toplozračne kamine ter kamine za centralno ogrevanje. Za vse tri vrste kaminov na drva velja, da se ponašajo z nizko ceno energenta, torej drvmi, visokim izkoristkom in optimalnim izgorevanjem ter ekološko sprejemljivim sistemom, predvsem zaradi nizkih emisij.

Kamini na drva

Kamini France Turbo

Kam postaviti kamin in zakaj?

Kamin je potrebno postaviti v prostor, kjer se najpogosteje družite in počenjate še druga daljša in pomembnejša opravila. To je ponavadi kar osrednji oziroma dnevni prostor. Vsekakor pa kamin lahko postavite tudi v druge prostore, kjer vam bo prišli prav.

Na kaj še posebej paziti pri izboru kamina?

Pri izboru kamina oziroma modela kamina je v prvi vrsti potrebno upoštevati predvsem, kako je grajena vaša hiša oziroma stavba. V nadaljevanju je treba paziti, da boste izbrali pravo moč ogrevanja. Ta mora ustrezati velikosti prostora, ki ga želite ogreti. Ne sme namreč priti do predimenzioniranja. To v praksi pomeni, da boste porabili več kuriva, kot je sploh potrebno. Obenem bo vaš prostor prevroč in zelo neudoben za bivanje.

Prostostoječi kamini na drva

Omenili smo že, da so prostostoječi kamini na drva zelo moderni in da jih ljudje postavljajo tudi v najbolj moderna stanovanja, kjer sledijo trendom na trgu.
Prostostoječi kamini na drva se v prvi vrsti ponašajo z izjemno enostavno vgradnjo oziroma postavitvijo. Primerni so tako za večja kot tudi manjša stanovanja. Pogosto jih imenujemo kar prostostoječa ogrevalna telesa. V njih lahko kurimo drva ali pelete.
Prostostoječi kamini na drva imajo oblogo iz keramike, kamna ali pločevine.

Kamini na drva

Kamini na drva in peči na drva France Turbo

V osnovi se z njimi ogreva bivalni prostor z njegovo neposredno okolico. Če pa imajo vgrajen še ventilatorski sistem, lahko z razvodnim sistemom topel zrak pripeljete tudi v bolj oddaljene prostore.
Tudi pri taki vrsti kaminov se lahko odločite za peči z vgrajenim toplotnim izmenjevalcem. To omogoča, da lahko s povezavo na sistem centralnega ogrevanja ogrevamo celotno stanovanje oziroma dom.

Vrhunski proizvajalci kaminov

Na trgu lahko najdete vrhunske proizvajalce kaminov vseh vrst, tudi za prostostoječe kamine na drva. Najboljša ponudba se nahaja tudi na spletni strani podjetij, ki kamine lahko hitro, kakovostno in ugodno postavljajo v vaš dom. Po naših izkušnjah si vsekakor zaslužijo pozornost prostostoječi kamini na drva France Turbo d.o.o.

Ne glede na to, ali bodo v vašem domu stali prostostoječi kamini na drva ali katera od drugih vrst, pa je najpomembneje, da se boste v prostoru, kamor boste kamin postavili, počutili še prijetneje in udobneje.

Kamini na drva

Kaminske peči na drva

Galerija kaminov na steni znamke France Turbo

Kamini na drva

Kamini France Turbo

Povej svojo izkušnjo.