Skoči na vsebino
Domov » Kako izbrati pravo vzmetnico?

Kako izbrati pravo vzmetnico?

katero ležišče je pravo zame

Katero ležišče je pravo zame

Kako izbrati pravo vzmetnico?

Zdrava prehrana in gibanje sta ključna dejavnika za zdrav način življenja. Poleg tega pa je zelo pomemben tudi spanec, saj dejansko prespimo kar tretjino svojega življenja. To pomeni, da je dobro ležišče eden od pogojev za dober spanec. Za pravo vzmetnico ne odlašajte preveč, saj se vam bo dobra naložba odražala na vašem zdravju.

Preden si boste izbrali pravo ležišče, vedno najprej ocenite udobje in podporo ležišča. Naj si bo to ležišče s klasičnimi jeklenimi vzmetmi, žepastimi vzmetmi, iz pene ali lateksa, obvezno pred nakupom pravo vzmetnico preizkusite, najbolje tako, da se odpeljete do prodajnega mesta in se nanj uležete. Pomembno je tudi, da se pozanimate o poreklu vgrajenih materialov, certifikatih in njihovih proizvajalcih, o cenah izdelka, trajnosti ter ustrezni velikosti vzmetnice.

Dobra vzmetnica nudi ustrezno podporo telesu

Danes vam proizvajalci nudijo najboljša ležišča, ki so sestavljena iz različnih plasti naloženih druga na drugo, s čimer nudijo najboljše udobje in ugoden spanec. Luksuzni materiali in izjemno mehke tkanine vam s posebno obdelavo nudijo še ležišče prijetno na dotik. Številne vzmetnice boste dobili tudi ojačane ob strani, s čimer je zagotovljena odpornost proti deformiranju in je tako primerna za pravilno podporo hrbtenici.

Izbira trdote prave vzmetnice naj bo odvisna predvsem od položaja, v katerem spite. Dobra vzmetnica naj telesu nudi primerno podporo v vseh točkah in drži hrbtenico v pravilnem fiziološkem položaju. Najmanj podpore potrebujejo najtežji deli telesa, ramena in boki, zato imejte tu ležišče mehkejše. Drugače je z ledvenim delom hrbtenice, kjer imejte ležišče trše. S tem boste omogočili, da boste pri spanju na hrbtu ohranjali v hrbtenici obliko dvojnega S, pri spanju na boku pa bo hrbtenica v ravnem položaju.

Izberite vzmetnico po vaši meri

Različni ponudniki na trgu ali na spletu vam nudijo največjo izbiro visoko kakovostnih vzmetnic vodilnih blagovnih znamk. Vsaka vzmetnica je izdelana iz različnih materialov, ki pa imajo specifične lastnosti. Kako izbrati pravo vzmetnico pa najbolje veste kupci sami, glede na vaše prostorske možnosti in zdravstvene težave, v kolikor jih seveda imate.

Če se odločite, da bo vaša prava vzmetnica tista z vzmetenjem, potem vam priporočamo, da se pred nakupom posvetujete s strokovnjaki, kajti tržišče vam nudi pestro izbiro različno pletenih vzmeti okoli svoje osi. Vzmetnice z vzmetenim jedrom so lahko različno trde in visoke, imajo dolgo življenjsko dobo in so primerne tudi za osebe s povečano telesno težo.

Vsaka vzmetnica ni za vsakogar

V kolikor se boste odločili, da bo v vaši vzmetnici lateks, posebna pena, ki vsebuje odprte in med seboj povezane mehurčke, potem vedite, da takšna vzmetnica slabše absorbira telesno vlago, zato ni primerna za vlažne prostore in za ljudi, ki se močno potijo. Antistatične in antibakterijske lastnosti omogočajo, da se pršice v njem ne razvijajo, zato takšno ležišče priporočamo alergikom.

Ste vedeli, da so na tržišču tudi vzmetnice s tako imenovanimi žepastimi vzmeti? Posamezne vzmeti obdane s tekstilnimi vrečkami prišite druga na drugo nudijo izredno prožnost in prilagodljivost obliki telesa. Glede na težo in obliko telesa žepasto jedro omogoča najboljšo prilagoditev in vedno enako silo podporne moči.

Ne spreglejte tudi Kako izbrati pravi vzglavnik.

katero ležišče je pravo zame