Skoči na vsebino
Domov » Kako izbrati otroški voziček?

Kako izbrati otroški voziček?

Otroški voziček Thule
Otroški vozišek Amalfi

Otroški vozišek Amalfi

Kako izbrati otroški voziček?

Ste v pričakovanju najlepšega dogodka v svojem življenju in že iščete vso potrebno opremo za vašega bodočega družinskega člana? Verjetno ste obiskali že obilico trgovin z otroško opremo, pa še vedno niste čisto prepričani, kje izbrati otroški voziček in vso ostalo dodatno opremo. Želite si izbrati takšen otroški voziček, ki bo najbolj funkcionalen in hkrati tudi kakovosten, vašemu otroku pa nudil kar največ ugodja.

V poplavi trikolesnikov in štirikolesnikov imate možnost izbrati športni voziček ali voziček v kompletu 2v1 oziroma 3v1. Otroški voziček 3v1 ima poleg košare in športnega dela zraven še lupinico oziroma avtosedež, ki vam omogoča še vedno varen prevoz otroka v avtu, ne da bi posebej za to kupili avtosedež.

Otroški vozički se med seboj zelo razlikujejo

V pričakovanju prvega otroka si po navadi starši želite nov otroški voziček, medtem ko pri sorojencih ne komplicirate in uporabite raje starega ali si sposodite že rabljenega. Vozičke lahko dobite raznobarvne, pomembno pa je, da imate možnost snemljivega in pralnega blaga. Umazanija zaradi hrane in pijače sta v vozičku glavni razlog, da imate možnost prevleke tudi oprati.

Pri izbiri vozička pa vsekakor preverite, ali ima nastavljiv ročaj. Prilagodljiv ročaj, primeren tudi za vožnjo z eno roko, vsaki mamici in očku še kako pride prav. Nastavljiva višina ročaja omogoča pomoč manjših bratov in sestric, klice na telefone in nošenje dojenčka, ki se noče več voziti v vozičku.

Nekaj pozornosti posvetite tudi izbiri velikosti senčnika, ki omogoča, da otroku med vožnjo sonce ne sveti direktno v oči. Ne pozabite na dovolj velik senčnik, saj si boste s tem prihranili dodatno senčenje s pleničko. V kolikor pa izberete otroški voziček, ki ima možnost obračanja sedeža, potem vam je marsikatera skrb glede slepitve odveč.

Izbrati mestni ali terenski voziček?

Današnja široka ponudba otroških vozičkov omogoča pester izbor glede na vaše osebne potrebe in življenjski stil. V kolikor boste večino časa uporabljali voziček na utrjenih podlagah in v urbanem okolju, potem vam priporočamo lažji otroški voziček, z manjšimi in okretnejšimi kolesi. Prednja vrtljiva kolesa vam bodo omogočala boljše manevriranje, izberite le takšne, ki se lahko tudi zaklepajo.

Če boste voziček pogosto vozili po makadamskih in gozdnih poteh, potem izberite robustnejši voziček z velikimi kolesi, ki vam bo omogočal lažje premagovanje neravnega terena in manj tresenja vašega malčka. Čeprav je štirikolesnik stabilnejši, je za neurejene površine trikolesnik primernejši. Posebno bodite pozorni, da izberete otroški voziček z napihljivimi kolesi in ne plastičnimi.

Ne pozabite na dodatke

Najmodernejši vozički imajo v nakup novega vozička vključene številne pomembne dodatke, ki staršem olajšajo prevoz. Zelo pomembna je odlagalna košara, ki ne sme biti premajhna, saj ne služi samo za dodatno opremo dojenčka, ampak dejansko predstavlja novo žensko torbico, v kateri se znajde denarnica, mobilni telefon, oblačila, vrečka za nakupe, revije, skratka vse kar mama potrebuje na sprehodu.

Zelo dragoceni dodatki, ki jih dobite pri nakupu, so še zaščita za dež, zimska vreča, snemljiva previjalna torba, držalo za stekleničko, zložljiva polička, stojalo za starejšega otroka, prezračevalna mreža in še mnogo drugih, ki vam bodo sprehode naredili prijetne tudi v manj prijetnih vremenskih okoliščinah.