Skoči na vsebino
Domov » Kako izbrati klimatsko napravo?

Kako izbrati klimatsko napravo?

klima naprava

delovanje klime

Kako izbrati klimatsko napravo?

Da se ljudje v vročih poletnih dnevih dobro počutite, naj si bo to doma ali v službi, za to poskrbite na več različnih načinov. Nekateri se hladite s hladno pijačo ali sladoledom, drugi skočite v morje ali bližnje sladke vode, nekaterim pa je dovolj ohlajeni prostor. Sprva so se prostori ohlajali z ventilatorji in različnimi vlažilnimi krpami, danes pa imate na voljo veliko število klimatskih naprav, ki poskrbijo za prave temperature in vlažnost prostora, v katerem najbolj učinkovito funkcionirate.

Delodajalci se zavedajo, da se v vročini in sopari delovna učinkovitost zaposlenih zniža tudi za 30%. Zato se trudijo, da bi s klimatsko napravo v delovnem prostoru omogočili optimalno temperaturo. Ste tudi vi eden izmed tistih, ki se klimatskih naprav bojite, ker vam povzroča glavobole in prehlade? Določena podjetja so razvila že takšne klimatske naprave, ki ne spuščajo neprijetnega vetra, temveč iz njih zrak prši in deluje tako kot bi bilo brezvetrje.

Velikost klimatske naprave je odvisna od velikosti prostora in svetlobe

Ko se boste odločili za nakup klimatske naprave, bodite pozorni na velikost in moč naprave, vrsto in znamko klimatske naprave ter učinkovitost invertnega motorja. Ko želite izbrati klimatsko napravo, morate pred nakupom točno vedeti, koliko prostorov boste ohlajali, v katerih prostorih želite hladnejši zrak in tudi, kako veliki in svetli so ti prostori.

Svetlejšo sobo kot jo imate, večjo in močnejšo klimo potrebujete. Prav tako potrebujete večjo in močnejšo klimatsko napravo, če boste ohlajevali več prostorov naenkrat, kjer vam bo mrzel zrak krožil po celotnem stanovanju. Kako močno klimo potrebujete, vam s pomočjo enostavne formule izračunajo strokovnjaki za te naprave.

Montažna ali prenosna klima

Ste vedeli, da poleg montažne klimatske naprave obstajajo tudi prenosne klime? Slednje uporabljajte na tistih mestih oziroma domovih, kjer okna, cevi in druge inštalacije preprečujejo vgradnjo montažne klimatske naprave. Prenosne klime porabijo več energije in ohladijo manj prostora kot druge. So veliko glasnejše, včasih tudi težke za prenašanje, še posebno, ko so napolnjene z vodo.
prenosne klime

Montažne klime vam predstavljajo najbolj elegantno rešitev za ohladitev prostora. Takšna klima ima dve enoti – notranjo in zunanjo enoto. Notranja enota je manj glasna oziroma zelo tiha, nameščena je lahko na različna mesta, na stene, strope in tla. Medtem pa vam bo zunanja enota oddajala blag nenaporen zvok. S pomočjo montažne klime boste ohladili prostor na najbolj efektiven in varčevalen način, še posebno, če boste prosili za profesionalno montažo.

Klime z invertnim motorjem znižujejo porabo električne energije

Če si boste izbrali klimatsko napravo z invertnim motorjem, potem ste na zelo dobri poti, da prihranite na električni energiji. Zunanja enota invertne klime prilagaja moč po potrebi in s tem deluje le na določenih stopnjah moči, kar pa pomeni prihranek energije. Koliko energije je vaša naprava porabila, pove izkoristek klime, pri hlajenju je izražen s kratico EER, pri ogrevanju pa z COP.

V različnih poslovalnicah po vsej Sloveniji imate možnost izbrati klimatsko napravo po vaših željah in potrebah. Strokovno usposobljeno osebje vam bo pri posvetu ponudilo najugodnejšo rešitev za vaš prostor, hkrati pa vam bodo ponudili kvalitetno in varno montažo.

Galerija klimatskih naprav:

Oznake: